Raportti

Tallinnan todelliset säästövinkit – Auton huolto

Autohuolto Suomessa – Laillistettua ryöstöä?

Suomessa autojen huoltohinnat saavat vahvemmankin polvet tutisemaan. Huoltohinnat ovat jo niin korkeat, että lähes kaikki autohuollot tarjoavat lainaa auton korjausta varten. Muuten tavallisella perheellisellä ei ole olisi varaa autoa korjata lainkaan.

Helsingissä huoltoliike veloittaa normaalista tuntityöstä vähintään 99 €/tunti ja siitä ylöspäin. Helsingin halvimmat autojen huollot ja korjaukset löytyivät Tattarisuolta, jossa edullisin selvittämämme hinta oli 50 €/tunti. Hinta tarjottiin käteismaksua vastaan ja ilman kuittia tietenkin.

Tallinnassa auton remontit noin 1/3 hinnalla

Tallinnassa merkkihuollossa vastaavat hinnat ovat 30 € /tunti ja 60 €/tunti välillä. Jos merkkihuoltoa ei tarvitse käyttää, saa auton korjaukset edullisimmillaan 15 €/tunti, käteismaksua vastaan ja kuittia ei saa.

Virossa myös auton varaosat ovat Suomen hintoja edullisemmat. Auton takuuseen ei vaikuta vaikka käytät autoa virolaisessa merkkihuollossa.

Hinta puhuu puolestaan

”Pyysin Suomessa tarjouksia BMW:n ABS jarrusensorin vaihdosta. Parhaaksi hinta-arvioksi osineen tuli noin 1400 €.  Soitin tutulle Tallinnaan ja lopulta sain saman työn kokonaisuudessaan 360 €”, autonsa juuri Virossa huoltanut Pekka Järvinen kertoo.

”Laivaliput maksoivat lisäksi 70 €  ja yöpyminen vuokra-asunnossa 40 €. Kokonaishinnaksi auton korjaamista tuli tuli  470 €, lähes tonnin säästö”, Järvinen jatkaa.

”Lisäsäästöä kertyi tankillisesta bensaa, jossa eroa on  yli 20 senttiä per litra. Autolla saa myös kivasti tuotua alkoholipitoiset tuliaiset. Lisää säästöä kertyi siitäkin” Järvinen hehkuttaa.

Jos on auto on vähänkään isomman remontin tarpeessa, sen huoltaminen Virossa kannattaa.

Tallinn Club

 

 

 

Tallinn Club