Kuumat

Puhdistava vihreä tee laihduttaa terveellisesti

Vihreä tee eroaa mustasta teestä siten, että sitä ei ole fermentoitu ts. hapetettu. Juuri tämän vuoksi vihreän teen lehdet ovat herkkiä ja juoman hauduttaminen on taidetta.

Terveysvaikutukset

Tutkimuksissa on havaittu vihreän teen saattavan ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja insuliiniresistenssiä, ylipainoa, autoimmuunisairauksia ja syöpää.

Antioksidantit

Vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja. Antioksidantit tuhoavat elimistön liiallisia vapaita radikaaleja. Vapaiden radikaalien tuottamia terveysongelmia on esimerkiksi syöpä, sydäninfarkti tai aivoverenkierohäiriö.

Pahanhajuinen hengitys?

Vihreän teen sisältämät katekiinit parantavat insuliiniherkkyyttä, ne alentavat kohonnutta kolesterolia, estävät verenpaineen nousua ja ehkäisevät pahanhajuista hengitystä.

Vihreä tee on yksi maailman terveellisimmistä juomista

Vihreä tee on yksi maailman terveellisimmistä juomista

Vihreä tee painonhallintaan

Vihreän teen sisältämät katekiinit polttavat kaloreita, joka puolestaan tukee painonpudotusta.  Vihreän teen sisältämät flavonoidit estävät rasvan kertymistä kudoksiin. Lisäksi ne nopeuttavat kalorien polttoa ja rasvan palamista energiaksi. Vihreän teen laihduttava vaikutus perustuu sen sisältämiin katekiini-polyfenoleihin.

Piristävä tee

Teen sisältämä kofeiini piristää sekä poistaa nestettä kehosta. Kahviin verrattuna teen piristävä vaikutus tulee hitaammin ja kestää elimistössä pidempään.

Vitamiinipommi ja runsaasti kivennäisaineita

Vihreä tee sisältää B1-, B2- ja E-vitamiinien lisäksi fluoria, kaliumia ja magnesiumia. Fluori suojaa hampaita bakteereilta, kaliumin säätelee sydänlihaksen toimintaa ja magnesium tehostaa aineenvaihduntaa.

Sense of Tea & Coffee - Shopin Heilika Vulf opastaa vihreän teen hauduttamisessa

Sense of Tea & Coffee – Shopin Heilika Vulf opastaa vihreän teen hauduttamisessa

Vihreän teen haudutus

”Moni kertoo vihreän teen olevan kitkerää. Jos juoma maistuu kitkerältä, se on haudutettu väärin. Vihreän teen haudutuksen onnistuminen on kahden asian summa, veden oikean lämpötilan ja haudutusajan.

Vihreän teen haudutukseen käytettävän veden oikea lämpötila on 65-80 C. Huom MAX 80 astetta. Jos veden lämpötila on suositusta korkeampi, herkkä teelehti palaa ja juoma muuttuu kitkeräksi.

Vihreän teen oikea haudutusaika on 1-3 minuuttia, riippuen teelaadusta. Laadukkaan japanilaisen Senchan ensimmäisen haudutuksen ajaksi suositellaan n 60 sekuntia ja toisen 45-60 sekuntia”, Sense of Tea & Coffee Shopin myymäläpäällikkö Heilika Vulf ohjeistaa.

Lisää teestä voit kysyä ammattilaiselta:

Sense of Tea & Coffee Shop sijaitsee Tallinnan Kaubamajan kauppakäytävällä.

Osoite: Gonsiori 2, Tallinn

Kartta

Tallinn Club

Tallinn Club