Tehostettu valvonta Helsingin ja Tallinnan satamissa torstaina

Helsingin poliisilaitos valvoo yhdessä Tallinnan poliisin kanssa ensi torstaina 28.9.2017 maasta lähteviä henkilöitä ja autoja. Poliisin pääkohteena on valvoa, että laivamatkustajien matkustusasiakirjat ovat kunnossa. Myös Raja ja Tulli osallistuvat valvontaan muun valvonnan ohessa.

”Valvomme, että matkustajien henkilötiedot vastaavat matkustajakorttien tietoja. Samantyylinen valvonta järjestetään samaan aikaan Tallinnassa. Valvonta liittyy Viron EU-puheenjohtajuuteen ja Tallinnassa torstaina järjestettävään Digital Summit -kokoukseen”, kertoo komisario Henri Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Henkilökortti tai passi mukaan

Poliisi muistuttaa, että kaikilla matkustajilla tulee olla mukana henkilöllisyystodistus. Henkilöllisyystodistukseksi lasketaan joko passi tai henkilökortti. Ajokortti ei ole riittävä matkustusasiakirja Viroon.

”Tehostettu valvonta aloitetaan noin kymmeneltä aamulla ja lopetetaan noin kymmeneltä illalla. Sekä poliisi että laivayhtiöt tekevät päivän aikana pistotarkastuksia ja tarkastavat matkustusasiakirjoja”, Helminen toteaa.

Tallinnan poliisin edustajat ovat mukana valvonnassa torstain ajan.

Lähde: Poliisi

Tallinn Club

Tallinn Club