Viru-hotelli – 45 vuotta ja tahkoaa ennätyksiä

Viron matkailun rinnalla myös maan suurin hotellikompleksi ylitti viime vuonna majoitusennätyksensä. Sokos Hotel Virussa ja sen yhteydessä sijaitsevassa Solo Sokos Hotel Estoriassa yöpyi päivittäin yli 50 vierasta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Yli 0,5 miljoonaa vierasta

Viime vuonna Virussa ja sen sisarhotelli Estoriassa yöpyi neljännesmiljoona vierasta ja ravintola- sekä kokouspalvelut mukaan lukien hotellikompleksi kestitsi vuoden aikana yli puolta miljoonaa vierasta. Myös hotellin KBG-museo kasvatti suosiotaan merkittävästi.

Sijainti sijainti ja sijainti

Viru-hotellin suosio perustuu Tallinnan ydinkeskustan keskeisimmän lokaation lisäksi perinteet huomioivalle uudistumiskyvylle. Vuonna 1972 rakennettu Viron ensimmäinen tornitalo toimi vuosikymmeniä maan hotellitoiminnan suunnannäyttäjänä ja on läpi olemassaolonsa pysynyt hotelliyöpyjien suosituimpana valintana Virossa.

Varsinaiset juhlavuodet

”Tallinnan hotellitarjonta kasvaa yhtä nopeasti kuin kaupunkiin saapuvien matkailijoiden virta, mikä on kymmenessä vuodessa tuplaantunut. Siksi onkin ilahduttavaa huomata, että olemme koko olemassaolomme ajan pystyneet ylläpitämään asemamme maan suosituimpana hotellina. Viime vuosi oli menestys ja edelliseen verrattuna bussilastillinen enemmän yöpyjiä joka päivä on konkreettinen osoitus siitä, että Viru-hotellin uudistuminen on onnistunut”, iloitsee hotellinjohtaja Anu Soosaar

Luvassa parhaita paloja

”Nyt alkoivat varsinaiset juhlavuodet, sillä Suomi 100-juhlavuoden lisäksi Viru täyttää 45 ja Viro valmistautuu omaan satavuotisjuhlaansa. Tulemme tänä vuonna kunnioittamaan satavuotiasta Suomea tuomalla kiinnostavimpia ja parhaita paloja Suomesta sekä kaupunkilaisten että matkailijoidemme iloksi. Suomea tullaan esittelemään Viru-hotellin huoneissa, käytävillä ja ohjelmatarjonnassa vieraitamme varmasti positiivisesti yllättävillä tavoilla”, Soosaar lisää

Myös KGB-museo porskuttaa

Hotellin lisäksi myös Virun 23. kerroksessa sijaitseva KGB-museo rikkoi viime vuonna kävijäennätyksensä. Neuvostoliiton turvallisuuspoliisin vanhoja salakuuntelukäytäntöjä esittelevien maksullisten museokierrosten vuotuinen osallistujamäärä nousi lähes viidenneksellä yli 35 000 vieraaseen.

”KGB-museomme kävijämäärä on avauksestaan saakka ollut suurempaa kuin suomalaisten tai virolaisten museoiden keskimäärin. Uskoisin, että esimerkiksi Yhdysvalloissa hiljattain herännyt suuri kiinnostus neuvostoaikaisia hotellivakoilu- ja kiristyskäytäntöjä kohtaan lisää museomme suosiota entuudestaan”, lisää Anu Soosaar.

Viru45-juhlavuosi alkaa tammikuussa virolaisen Õllenaut-pienpanimon tuottaman VIRU XLV -vuosipäiväoluen esittelyllä.

Tallinn Club

Tallinn Club