Raportti

Tallinnan keskustan vaarallisin paikka

Useiden kokemuksien mukaan, Tallinnan vaarallisin paikka on Tartu maantiellä, Keskustorin (Keskturg) ja Poliisipuiston välinen alue. Kodittomat ja sekakäyttäjät tulevat, Keskustorin sulkeuduttua, etsimään roskiksiin heitettyä ruokaa. Alueella on myös suosittu alkoholimyymälä, jonka läheisyydessä kodittomat, sekakäyttäjät ja laitapuolen kulkijat kokoontuvat.

Kodittomat valtaavat ratikkapysäkin penkit

Kodittomat valtaavat ratikkapysäkin penkit

Alue muuttuu iltaa kohden väkivaltaiseksi ja rauhattomaksi. Puliveivarit rymyävät ja sammuilevat raitiovaunu- ja bussipysäkeiden penkeille sekä läheisen viinakaupan edustalle valtoimenaan.

Ihmiskaatopaikka

Tartu maantiellä asuva Jarkko Laitinen kertoo kokemuksiaan:”Alue muistuttaa iltaisin lähinnä ihmiskaatopaikkaa.  Laitapuolen kulkijoita lepäilee mitä ihmeellisimmissä paikoissa, välillä jopa kadulle pysäköityjen autojen alla. Häiriköt ovat usein vallanneet myös Sushimon ravintolan terassin ja omistaja ei uskalla puuttua tilanteeseen. Se hämmästyttää, että Tallinnan poliisia ongelma ei tunnu kiinnostavan.”

Sammuneella henkilöllä ostoskärryt "lainassa"

Sammuneella henkilöllä ostoskärryt ”lainassa”

Resujengi häiriköi

”Kävin läheisessä ruokakaupassa viime viikolla. Regalian (viinakauppa) edessä alkoi puliveivareiden tappelu, vain viisi yhtä vastaan. Porukka hakkasi ja potki uhria päähän ja kun hakattu menetti tajunsa, haettiin paikalle juopunut papparainen. Suureksi hämmästykseksi papparainen alkoi hyppimään tajuttoman käsien ja sormien päällä. Sairasta puuhaa.

Nyt olen nähnyt hakatun kaverin ja ei hän pysty edes kävelemään kunnolla. Muutama kuukausi sitten yksi koditon oli hakattu alueella hengilta. Tällä hetkellä etsin asuntoa muualta, vaikka Lasnamäeltä, mutta tänne en jää”, Laitinen tilittää.

Joidenkin kohtalo on surkea.

Joidenkin kohtalo on surkea.

Poliisi ei puutu tilanteeseen

”Pari päivää sitten tapahtui hämmentävä tapaus. Näin raasun sammuneena keskelle jalkakäytävää. Toisella puolella katua oli poliisipartio ja yritin viittoa heille. Yllätyksekseni poliisit olivat vain kyttäämässä punaisia valoja päin käveleviä tavallisia kansalaisia, muista viis.

Menin kysymään heiltä, että pitäisiköhän teidän hoitaa ihan oikeitakin töitä ja osoitin kadulla makaavaa raasua. Poliisit tuumasivat tovin, katsoivat toisiaan ja vastentahtoisesti istuivat autoonsa. Poliisit ajoivat kilometrin lenkin saadakseen autonsa auringossa makaavan sammuneen viereen. Kävellen matkaa olisi ollut vain 20 metriä.

Tällä välin muut ohikulkijat olivat ehtineet soittaa ambulanssin paikalle. Rahan keruu on Tallinnan poliisille tärkeämpää kuin läheisen auttaminen”, Laitinen manaa.

Sammunut keskelle katua, poliisi vain 20 metrin päässä.

Sammunut keskelle katua, poliisi vain 20 metrin päässä.

Aluetta ei voi suositella turisteille! Vältä Keskturgin pysäkin aluetta.
Tallinn Club

  1. Laitisen onkin hyvä painua v****uun täältä jos tollasia höpisee. Vaimokin tossa vieressä nauro että, eipä paljon turvallisempaa paikkaa ole. Jos spurgut KESKENÄÄN kränää, niin antaa olla. Koskaan eivät ulkopuolisiin ole puuttunut. Ja me sentään kävellään 2-3 kertaa viikossa yöaikaankin siitä ohi. Päivisin useamminkin. Ihan höpötystä. Noissa kuvissakin on vain nukkuvia ihmisiä!
    Toivottavasti Laitnen löytää rauhan Lasnamäeltä…

  2. Mulla on kanssa vahva kuva, etta tassa on nyt tehty karpasesta harkanen. Tallinnassa 8 vuotta asuneena pidan paikkaa Helsinkia, jopa Kirkkonummea turvallisempana.. Sen ainoan kerran kun 2009 kesalla pari poikaa leikki napparaa taskuvarasta, ja piti niille antaa kurinpalautus paikalla, on poikkeus. Muuten minun Tallinnani on hyva, rauhallinen kaupunki.

Tallinn Club