Suosittelemme

Rakkaudesta intialaiseen ruokaan – Little India

Nyt Viru Keskuksesta saa myös aitoja intialaisia herkkuja. Kauppakeskuksen 2. kerroksen uusittuun ravintolamaailmaan on avattu intialaiseen ruokaan erikoistunut ravintola Little India.

Little Indian ravintolakonsepti on saavuttanut kymmenessä vuodessa huomattavan suosion, sillä autenttista intialaista ruokaa Tallinnassa ei juuri muualla ole tarjolla. Virukeskukseen auennut ravintola onkin jo Tallinnan viides Little India.

little-india-crew

Keittiötiimi on Intiassa kannuksensa ansainneita ammattilaisia

Intialaiset kokit takaavat aidot maut

”Intiassa ruokakulttuuri on tuhansia vuosia vanhaa. Siellä myös  ajatellaan ruoanlaiton olevan jumalaista taidetta. Harvassa keittiössä käytetään mausteita niin monipuolisesti kuin intialaisessa ruoassa. Intialaisessa ruoassa on myös tyypillistä runsas kasvisten käyttö”, Little Indian ravintolatoimenjohtaja Radda Sustrov kertoo.

”Kaikki kokkimme ovat syntyperäisiä intialaisia, ja he ovat Intiassa tasokkaissa ravintoloissa kannuksensa hankkineita ammattilaisia. Näin saamme taiottua aidot intialaiset maut, tuoksut ja mausteyhdistelmät annoksiimme”, Sustrov jatkaa.

Jo ravintolaan sisälle astuessa intialaisen keittiön tuoksut saavat veden kielelle. Kokit valmistavat ruokaa niin, että asiakkaat voivat nähdä annosten valmistamisen. Tämä on ohjelmanumero jo itsessään.

Asiakkaat voivat seurata annosten valmistumista

Asiakkaat voivat seurata annosten valmistumista

Erikoisuutena intialaiset Thalit

”Intiassa on useita alueellisia ruokakulttuureita. Intialaiselle ruoalle on kuitenkin tyypillistä suurten alueellisten erojen lisäksi runsas mausteiden käyttö. Intialaisen ateria on tasapainoinen, kun se sisältää kaikkia kuutta makua: makeaa, hapanta, suolaista, mausteista, kirpeää ja karvasta. Little Indiassa on annoksia Intian eri alueilta.” Sustrov opastaa.

Little Indian erikoisuutena ovat erilaiset thalit. Thali on intialainen kasvisateria ja sisältää esimerkiksi kasviscurryja, höysteitä, leipää ja riisiä. Sitä nautitaan thali-metallilautaselta ja kulhoista.

”Laadukkaan ja autenttisen lopputuloksen takaamiseksi kaikki annokset valmistetaan tuoreista raaka-aineista” Sustrov painottaa.

Intialainen keittiö on monipuolinen

Korma, curry, tikka masala, palak paneer, dal makhani, lassi ja naan leivät kuuluvat olennaisesti intialaiseen keittiöön

Annokset voi jakaa

Little Indian maukkaista ja kookkaista annoksista ei jää nälkäiseksi. Suomalaisille uutena asiana on se, että asiakkaat voivat halutessaan jakaa annokset. Tarjoilijalle pitää vain muistaa mainita tästä, niin saa oikean määrän lautasia pöytään.

Ravintolan hinta-laatusuhde on erinomainen. Hinnat ovat virolaisittainkin kohtuulliset.  Menun alkuruoat alkavat 2 € ylöspäin ja pääruoat ovat 10 euron kumminkin puolin.

Ravintola Little India

Osoite: Viru Keskus 2. krs KARTTA

Puh +372 60 11 583

Ravintolan verkkosivut LINKKI

Avoinna: MA- SU 09.00 – 21.00

 

 

 

 

 

 

Tallinn Club