Suosittelemme

Rakastu ranskalaisen keittiön salaisuuksiin

Restoran Lusikas (suomeksi Ravintola Lusikka) avattiin reilut neljä vuotta sitten Aia -kadulla, ruokakauppa Rimin kupeessa. Siitä lähtien ravintolan suosio Tallinnassa on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta. Niin kanta-asiakkaiden ja uusien tuttavuuksien siivittämänä.

Suosio yllätti

Restoran Lusikas hurmasi ensin paikallisen mainostoimistoväen ja yritysjohtajien makunystyrät. Suosion syynä olivat ystävällinen palvelu, Tallinnan parhaimpiin kuuluva viinivalikoima ja korkeatasoinen ranskalaistyyppinen gourmet-keittiö.

Lusikas on edelleen paikallisten suuressa suosiossa, koska ravintolan hintataso on pysynyt virolaisillekin kohtuullisena ja vieressä olevien parkkipaikkojen ansiosta ravintolan lähelle pääsee myös autolla.

Ravintolan rankalaistyyppinen keittiö kutkuttaa vaativankin kulinaristin makunystyröitä.

Ravintolan ranskalaistyyppinen keittiö kutkuttaa vaativammankin makunystyröitä.

Makunautintoja matkailijoille

Ravintolaan ihastuneita turistejakin on tänä päivänä jo tuhansia.

”Tottakai unelmia ja tavoitteita on aina uuden ravintolan kanssa. Tässä kaikki meni kohdalleen heti. Valikoiman, laadun, palvelun ja kohtuullisen hintatason yhdistelmä upposi suoraan ihmisten sydämiin.

Meillä on paljon kanta-asiakkaita ja se kertoo keittiön tasosta ja ravintolan palvelusta . Voimme vain todeta, että olemme onnistuneet tavoitteissamme”, ravintolan pääkokki Alo Stamm kertoo.

seafood

Kalaruoka ei pelkästään näytä hyvältä, vaan se on myös kevyt vaihtoehto.

Erikoisuutena meren herkut

Ranskalaistyylinen menu pitää sisällään, perinteisen sisäfilepihvin lisäksi, muun muassa jättikatkarapuja, kalaruokia ja simpukoita. Jokaiseen annokseen löytyy useampikin viinisuositus.

Viinin ystävän paratiisi

Hyvän viinin ystäville Restoran Lusikas on kuin unelmien täyttymys. Ravintolan viinivalikoimassa on yli 300 erilaista viiniä. Useita ravintolan valikoimassa olevia viinejä ei muualta Tallinnassa saa, sillä ravintolan omistajat maahantuovat viiniä itse, valitsemiltaan viinintuottajilta.

”Hyvät ja laadukkaat viinit ovat meille pyhä asia, sillä kaikki ravintolan osakkaat ovat vihkiytyneitä viiniharrastajia”, Stamm naurahtaa.

Ravintolan terassilla viihtyy pitkälle syksyyn.

Ravintolan terassilla viihtyy pitkälle syksyyn.

Shampanjat ovat juomavalikoiman helmiä

Ravintolan viinivalikoima on jo itsessään kadehdittavan laaja, mutta myös shampajavalikoima hivelee monipuolisuudellaan. Ravintolan valikoimista löytyy muun muassa Bollinger Special Cuvée Brut ja Veuve Clicquot La Grande Dame 1998 kaltaisia laatujuomia.

Pippuripihvi

Ravintolan suosituin annos on naudan sisäfilepihvi

Lauantaisin live-musiikkia

Tunnelma kohoaa joka lauantai-ilta, sillä ohjelmassa on live-musiikkia. ”Lauantaisin on jazz-ilta ja silloin pöytävaraus on enemmän kuin suositeltavaa.” Stamm kehoittaa.

Restoran Lusikas

Osoite Aia 7 KARTTA

Avoinna Ma-La 12:00 – 23:00 ja Su 12:00-21:00

Pöytävaraukset +372 646 3030 tai info at restoranlusikas.ee

Ravintolan kotisivut TÄSTÄ

Tallinn Club 

 

Tallinn Club