Suosittelemme

Tallinnan lähiluonto TOP-10 nyt puhelimessa

Tallinnan luonnossa voi nyt retkeillä puhelimen opastamana. Verkkosivusto citynature.eu on mobiililaitteilla toimiva luonto-opas, joka esittelee kaupungin Top 10 -luontokohteet sekä ohjaa kulkemaan niissä.

Valmis reittiehdotus

Valmiit reittiehdotukset sisältävät myös tietopisteitä, joissa kerrotaan alueen luonnosta, eläin- ja kasvilajeista, nähtävyyksistä, historiasta ja palveluista. Reittipisteiden tiedot voi lukemisen sijaan myös kuunnella, jolloin luonnossa liikkuessa ei tarvitse keskittyä puhelimen näyttöön.

Luontokohteisiin omalla kielellä

Mobiiliopas on kuunniteltu turistien käytettäväksi. Tallinnan luontokohteisiin opastetaan viroksi, suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Tallinnan kävijälle opas tarjoaa uudenlaisen tavan tutustua kaupunkiin, kun Vanhankaupungin sijaan voi vierailla esimerkiksi Rocca al Maren lintutornissa seuraamassa lintujen kevätmuuttoa.

Tallinna TOP-10 luontokohteet

  1. Aegnan saari
  2. Astangu
  3. Kadriorgin puisto
  4. Maarjamäe
  5. Nõmme-Mustamäen luonnonsuojelualue
  6. Pääskülan räme
  7. Paljassaare
  8. Piritan jokilaakso
  9. Rocca al Mare
  10. Tallinnan vanhankaupungin puistoalueet

Mikä Citynature.eu on?

Citynature.eu-mobiiliopas on luotu EU:n Central Baltic Interreg -aluerahaston rahoittamassa NATTOURS-hankkeessa 2016–2018. Helsingin kaupungin lisäksi hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Tallinnan kaupunki ja Tukholman ympäristöinstituutin Tallinnan yksikkö.

Lähde: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tallinn Club