Suosittelemme

Kokeile pihvien aatelia – Steak House Meat & Wine

Kunnon pihveihin erikoistuneita ns. steak house -ravintoloita on Tallinnassa vain kourallinen. Mehukkaita pihvejä himoavan lempipaikka löytyy Vanhankaupungin Väike-Karja kadulta, nimittäin Steak House Meat & Wine.

Meat & Wine on toiminut jo yli kolme vuotta ja on siinä ajassa ehtinyt kutkuttaa lukuisan suomalaisenkin matkaajan makuhermoja. Moni ravintolaan tutustunut palaakin vesi kielellä nauttimaan kohtuuhintaisen ravintolan antimista.

Josper-uuni on keittiön sydän. Ruoka kypsyy aitojen hiilien päällä.

Josper-uuni on Meat & Wine ravintolan keittiön sielu ja sydän. Ruoka kypsyy aitojen hiilien päällä.

Hyvän ruoan salaisuus

Kaikki tietävät, että hyvän ruoan salaisuudessa on monta osatekijää. Luonnollisesti hyvät ja tuoreet raaka-aineet ovat yksi näistä tekijöistä mutta se ei yksistään riitä. Kokit ja heidän apuvälineet ovat vähintään yhtä tärkeitä. Meat & Wine ravintolan keittiössä liharuokiin erikoistuneet kokit käyttävät aitoa puuhiiliuunia, joka kruunaa ensiluokkaiset pihvilihat maultaan juuri sellaisiksi, kuin niiden kuuluukin olla.

Josper-uuni onkin Meat & Wine ravintolan keittiön sielu ja ydin. Siinä ruoka kypsyy aitojen hiilien päällä. Uunin korkea lämpötila tekee sen, että pihvien pinnat palavat nopeasti kiinni ja tällöin liha pysyy mehukkaana ja maukkaana.

Ravintolan keittiön puuhiiliuunissa voidaan säännöstellä savun määrää, joka kiertää uunin sisällä ja antaa oman leimansa ruoan maulle.

Meat & Wine -ravintolan kokit ovat alansa ammattilaisia. Pääkokki Vadim Suhovei työntouhussa.

Meat & Wine -ravintolan kokit ovat alansa ammattilaisia. Pääkokki Vadim Suhovei työntouhussa.

Suomalaisten kestosuosikki on pippuripihvi

Meat & Wine on tunnettu virolaisten keskuudessa niin herkullisista pihveistä kuin erinomaisesta viinivalikoimasta. ”Valtaosa viineistä tuodaan Espanjasta ja ne sopivat loistavasti ruoka- ja seurustelujuomaksi mehevien pihvien kera. Laatuviinien ystävätkään eivät jää kylmäksi. Sen voin luvata”, ravintolan pääkokki Vadim Suhovei kertoo.

Suhovei kumoaa myytin siitä, että kunnon pihvi maistuisi vain miehille, sillä ravintolan asiakaskunnasta lähes puolet on naisia. Täytyy tietysti ottaa huomioon, että ravintolan ruokalistalta löytyy naudanlihapihvien lisäksi tapaksia, kala-, lammas- ja kanaruokia sekä salaatteja. Myös lapset on ruokalistassa huomioitu.

”Virolaiset asiakkaamme syövät enimmäkseen lähes raakaa tai puoli kypsää pihviä. Suomalaiset taas syövät lähes aina kypsää pippuripihviä. Laadukkaat viinit tuntuvat maistuvan kummallekin kansalle”, Suhovei naurahtaa.

Sisäfilepihvit ovat asiakkaiden suosiossa.

Sisäfilepihvit ovat asiakkaiden suosiossa. Suomalaiset rakastavat kypsää pippuripihviä.

Viikonloppuisin elävää musiikkia

Meat & Wine -ravintolan kahdessa kerroksessa on tilaa isommallekin seurueella. Ravintola sijaitsee sivussa Raatihuoneentorin hälinästä, joten kesäterassillakin pääsee rauhassa nautiskelmaan.

Perjantai- ja lauantai-iltoina live-muusikot pitävät tunnelmaa yllä.

Ravintola Meat & Wine

Osoite;  Väike-Karja 1, Vanhakaupunki KARTTA

Ravintolan kotisivut

Avoinna:
Maanantai – Torstai: 12:00 – 23:00
Perjantai – Lauantai: 12:00-02:00
Sunnuntai: 12:00 – 23:00

Pöytävaraukset ja tiedustelut

info@meatwine.ee tai  +372 5648 5334, +372 5818 6120

Tallinn Club

 

 

 

Tallinn Club