Pääsiäinen Tallinnassa – Vinkit ja kauppojen aukioloajat

Pääsiäinen tulee taas tuoden Suomeen pitkän pyhien putken ajalle 30.3. – 2.4. Nyt onkin mainio hetki lähteä Tallinnaan rentoutumaan, tutustumaan nähtävyyksiin tai muuten vain hengailemaan Vanhankaupungin kaduille.

Virossa vietetään pääsiäistä samaan aikaan mutta hiukan eri pituisena. Nimittäin maanantai 2.4 (Suomessa pääsiäispäivä) ei ole Virossa pyhäpäivä, vaan tavallinen arkipäivä.

Pyhät eivät pysäytä Tallinnaa

Tallinnan turistisesonki alkaa vilkastua perinteisesti pääsiäisenä. Turistit vilkastuttavat Vanhankaupungin kadut, vaikka moni paikallinen suuntaakin pyhien ajaksi maaseudulle.

Turistien määrä ja Tallinnassa pyhiä viettävät pitävät Tallinnan kauppakeskukset ja kaupat auki läpi pääsiäisen, pieniä putiikkeja lukuunottamatta.

Kaupat on auki

Pitkäperjantaina 30.3 ja pääsiässunnuntaina 1.4. on joillain kauppakeskusten kaupoilla, kuten esimerkiksi Nautica keskuksella poikkeusaukioloajat. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että kaikki keskuksen kaupat pitävät ovensa avoinna ainakin 09:00 – 18:00 välisen ajan. Hyper Rimi palvelee kuitenkin normaalisti.

Suurien kauppakeskusten esim. Viru keskus, Rocca Al Mare, Ülemiste ja Kristiine keskusten kaupoille ei ole ilmoitettu poikkeusaukioloaikoja, joten shoppailtavaa ja tekemistä riittää.

Ravintolat on auki

Kesäsesongin lähestyessä Tallinnan ravintolat keskittyvät tarmolla turistien janon ja nälän tyydyttämiseen, joten ravintolapalveluita ei pääsiäisenä varmasti kaupungista puutu.

Kauneushoitolat kiinni

Suurin osa kauneushoitoloista ja kampaamoista, jotka eivät sijaitse kauppakeskuksissa, pitävät ovensa kiinni ainakin pitkäperjantain 30.3 ja pääsiäissunnuntain 1.4. Muuten aukiolot ovat tapauskohtaiset.

Viinakaupat auki

Tuliliemetkään eivät jää pääsiäisen takia saamatta, sillä sataman läheisyydessä sijaisevat suuret alkoholimyymälät pitävät ovensa avoinna normaalisti.

Tallinnan Teletornissa juostaan portaita

Tallinnan TV-torni on pääsiäissunnuntaina 1.4. mukana The World Federation of Great Towersin kansainvälisessä porrasjuoksusarjan kilpailussa.

Tallinnan Teletornissa järjestetään vuosittain perinteinen porrasjuoksu TV-tornin uudelleen avaamisen vuosipäivänä. Tänä vuonna porrasjuoksu-tapahtumaan on lisätty terveyspäivä ja lastenjuoksu, joten tapahtuma sopii hyvin myös lapsiperheille.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 1.4. klo 10:00 – 18:00.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Tallinn Club

 

 

 

Tallinn Club