Raportti

Ennätys: Yli 10 000 000 laivamatkustajaa

Tallinnan sataman kymmenes miljoonas matkustaja oli  virolainen Kairit Pootsmann 

Tallinnan Satama saavutti tiistaina 27.12 huikean merkkipaalun, kun vuoden kymmenes miljoonas matkustaja saapui Helsingistä Tallinnaan Eckerö Linen m/s Finlandialla. Vuosi 2016 oli ennätysvuosi, kun ensimmäisen kerran saavutettiin 10 miljoonaa matkustajaa vuoden aikana. Satamat Tallinnassa ja Helsingissä kehittyvät matkustajavolyymien kasvun myötä ja työtä tehdään pitkäjänteisesti. Jo yksistään jouluviikolla Helsingistä Tallinnaan matkusti arviolta 12 000 henkilöautoa ja noin 30 000 matkustajaa kaikilla lautoilla.

Ennätykset rikkoontuvat

Tallinnan Satama pääsi juhlimaan matkustajamääräennätystään. Sataman kymmenes miljoonas matkustaja, virolainen Kairit Pootsmann nousi m/s Finlandian kyytiin Helsingistä ja hänet yllätettiin iloisesti kukkasin Tallinnan satamassa.

”Olemme iloisia että saatoimme jakaa hyvän yhteistyökumppanin kanssa tämän juhlapäivän”, sanoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Tallinnan matkustajamäärät kasvaneet

Vuonna 2006 Tallinnan satama palveli noin 6,7 miljoonaa matkustajaa eli kymmenessä vuodessa asiakasmäärät ovat kasvaneet 50 prosenttia. Tallinnan satama on kehittynyt vahvasti kasvun myötä ja työtä tehdään pitkäjänteisesti: Tallinnan Satama on aloittanut 30 vuoden kehityssuunnitelman, joka yhdistää satama-alueen kaupunkiin.

”Haluamme kiittää Tallinnan satamaa ja kaupunkia siitä, miten hyvin matkustajavolyymien kasvu huomioidaan ja infraa kehitetään. Esimerkiksi yksistään jouluviikolla Helsingistä Tallinnaan matkusti arviolta 12 000 henkilöautoa ja noin 30 000 matkustajaa kaikilla lautoilla”, sanoo Keronen. ”Tallinnan suosio matkakohteena kasvaa jatkuvasti, mikä heijastuu suoraan satamaan ja myös meidän matkustajamääriimme.”

Myös Helsingissä kehitystä

Myös Helsingin päässä satamatoimintoja kehitetään aktiivisesti. Länsisataman uusi terminaali valmistuu keväällä 2017, ja Eckerö Line muuttaa sinne alkukesästä. Uuden terminaalin tarjoama asiakaskokemus tulee laivamatkustajille olemaan entistä parempi.

”Siirtymä matkustajillemme maista laivaan on sujuva ja lyhyt. Lisäksi terminaalissa voi nauttia huikeista merimaisemista”, kertoo Keronen.

Tallinnasta matkustettaessa Suomen suunta on ylivoimaisesti suosituin: 83 prosenttia matkustajista matkustaa Helsinkiin. Ruotsiin kulkee kymmenen prosenttia ja kaksi prosenttia Venäjälle.

Tallinnan sataman verkkosivut LINKKI

Tallinn Club

Tallinn Club