Suosittelemme

Kauneus alkaa hymystä – Turvallista hammashoitoa Tallinnassa

Suomalaisten suosituin terveysmatkojen kohde on vuosien ajan ollut Viro. Myös KELA:n korvaustilastojen mukaan suomalaiset hoidattavat hampaitaan muita maita enemmän Virossa. Syynä ovat erityisesti Viron edullinen hintataso, läheinen sijainti ja protetiikan suuri tarve yli 45-vuotiailla.

KELA:n korvauksetkin ovat jo vuosia ulottuneet hammashoidossa kotimaan lisäksi myös EU- maihin. Tosin tätä vaihtoehtoa KELA ei ole juuri mainostanut, vaan kuluttajan on pitänyt osata hakea korvausta itse. Kun Kelan korvauksen ottaa vielä huomioon, jää Virossa tehdyn hammashoidon jälkeen mukavasti plussan puolelle.

Kaikki hammaslääkäripalvelut yhdestä paikasta

Tallinnassa Kristiinen kaupunginosassa sijaitsevalla KliinikPluss hammaslääkäriasemalla on jo vuosia käynyt kymmeniä suomalaisia vakioasiakkaita. ”Suomalaiset ovat löytäneet meidät lähinnä tuttujen suositusten perusteella”, hammaslääkäri Arina Palm-Lillepea kertoo.

”Suomalaiset haluavat luotettavan ja turvallisen hammaslääkärin. Se on ymmärrettävää ja onhan hampaidenhoidossa kysymys terveydenhuollosta. Olemme useasti hoitaneet myös suomalaisten äkillisiä tapauksia, jopa päiväristeilyllä olevilta turisteilta. Paikka on irronnut hampaasta, hammas lohjennut tai muita akuutteja tilanteita”, Palm-Lillepea jatkaa.

Suomalaiset ovat KliinikPluss hammaslääkäriasemalla tuttuja vieraita myös proteettisessa ja kosmeettisissa hampaiden hoidoissa.

Loma ja hammasremontti yhdellä reissulla

Vaikka mukaan laskee laivamatkat, säästöä kertyy jo yhden reiän paikkauksesta. Mutta jos tarpeena on hiukan isompi remontti, esimerkiksi hammasimplantti tai kosmeettiset korjaukset, kannattaa käynti Virossa moninverroin. Ero Suomen ja Viron hinnoissa on huima. Virossa saa mm. hammasimplantin ja kruunun noin puolet edullisemmin kuin Suomessa. 

Esimerkkejä hintaerosta

Onko hammashoito Virossa turvallista?

”Hammashoito Virossa on vähintään yhtä turvallista kuin Suomessa. Ennen hammaslääkärin valintaa on kuitenkin hyvä varmistaa, että hammaslääkäri löytyy Viron terveysviranomaisen rekisteristä” Palm-Lillepea ohjeistaa.

”Vielä tärkeämpänä pidän sitä, että hammaslääkärillä on Viron hammaslääkäriliiton (Eesti Hambaarstide Liit) myöntämä pätevyystodistus, joka perustuu vähintään viiden vuoden koulutukseen, työkokemukseen ja täydennyskoulutuksiin. Kaikilla virolaisilla hammaslääkäreillä ei pätevyystodistusta ole – meillä se löytyy on jokaiselta hoitavalta hammaslääkäriltä, ” Palm-Lillepea lopettaa.

KliinikPluss

Osoite: Sõpruse pst 145, A-porras, 3.krs / Sõpruse Ärimaja Kartta

Kristiine, Tallinna

KliinikPluss verkkosivut

Ajanvaraukset ja tiedustelut:  Puh +372 672 0097 tai  +372 5662 7815

email info@kliinikpluss.ee

Tallinn Club

Tallinn Club