Raportti

Haluatko iPhone 7 – yhdellä eurolla?

Facebookissa leviää kyseenalainen iPhone 7 mainoskampanja. Kampanjaa ajetaan usean eri mainoksen voimin, konseptin ollessa kuitenkin täysin sama.

Yhdessä mainoksessa kerrotaan, että voit päästä iPhone 7 testikäyttäjäksi ja saat uuden iPhone 7 älypuhelimen maksamalla vain yhden euron.

Toisessa samankaltaisessa kampanjassa kerrotaan, kuinka nettiostajat voivat säästää tuhansia Suomessa.

Iltalehti sotkettu mukaan vedätykseen. Huomaa kuitenkin URL!

Iltalehti sotkettu mukaan vedätykseen. Huomaa kuitenkin URL! Domain on rekisteröity Panamaan.

Hyvin suunniteltu harhautus

Mainoskampanjat ovat ammattitaitoisesti suunniteltuja, joten todennäköisesti ne saavat suuren määrän linkkien klikkauksia.

Klikkauksen jälkeen yhden euron iPhonen markkinointi muuttuu vähintäänkin kyseenalaiseksi, sillä esiin tulee kopio Iltalehden mobiilisivusta, antaen lukijalle mielikuvan siitä, että artikkeli olisi Iltalehden julkaisema.

iPhone 7 älypuhelimen saisit omaksesi helposti, antamalla vain sähköpostiosoitteesi ja maksamalla yhden euron luottokortillasi.

Suoraan ansaan

Halutessasi yhden euron hintaisen iPhonen, sinut siirretään kampanjan viralliselle promosivulle. ”Virallisella promosivulla” kysytään ensin vain sähköpostiosoite ja luottokortin tiedot.

Tämähän on helppoa, vaivatonta ja halpaa, voisi ahneuksissaan ajatella. Uusi, hieno ja kallis puhelin – vain yhden euron hintaan.

Tyhmyydestä sakotetaan

Monelta jää ”promosivun” sopimusehdot tai muut tiedot lukematta ja siinä vasta tyhmyydestä sakotetaan.

Pienellä tutkimisella kampanjan ”viralliset promosivut” paljastuvat Lontooseen rekisteröidyn deittipalvelun liittymissivustoksi.

Ehdoissa ei luvata ainuttakaan iPhonea tai mitään muutakaan laitetta kenellekään.

Sopimusehdoista selviää selkeästi mihin olet sitoutumassa. Kolmen päivän koejäsenyys FirtsLove – deittipalvelussa maksaa yhden euron ja kolmen päivän koeajan jälkeen luottokortiltasi veloitetaan automaattisesti 79 euroa kuukaudessa. Tämä laskutus jatkuu siihen asti, että saat deittipalvelun jotenkin katkaistua.

Härskit ehdot

Palvelun ehdot ovat erikoiset. Periaatteessa pääsisit sopimuksesta irtisanomalla sen ennen koeajan loppumista, mutta samaan aikaan ehdoissa todetaan että ensimmäinen irtisanomishetki on vasta 48 tunnin kuluttua.

Käytännössä, ehtojen mukaan, voit irtisanoutua harhautuksesta vain kolmantena päivänä, jos muistat sen tehdä.

Uusi iPhonekin on luvattu toimittaa vasta 3-5 päivän kuluessa. Kun odotat turhaan viisi päivää älypuhelintasi, se on maksanut sinulle 80 euroa. Mutta kuten sanottu, tyhmyydestä sakotetaan.

Tätä voisi kutsua vaivalla tehdyksi k#setukseksi.

 

Tallinn Club

Tallinn Club