Viron ID-korteissa tietoturvauhka – Koskee myös e-kansalaisia

Virolaisen ID-kortin sirussa on havaittu mahdollinen tietoturvauhka. Kansainvälinen tutkijatyöryhmä tiedotti 30. elokuuta Viron Riigi Infosüsteemi Ametille (RIA) siitä, että haavoittuvuus vaikuttaa lokakuusta 2014 myönnettyjen ID korttien digitaaliseen käyttöön.

”Asiantuntijat arvioivat mahdollisen haavoittuvuuden ja jatkamme vaatimusten tarkistamista”, toteaa RIA: n pääjohtaja Taimar Peterkop. ”Olemme kehittäneet pikaisia ​​ratkaisuja riskin lieventämiseksi, ja pyrimme kaikin tavoin varmistamaan ID-kortin turvallisuuden.”

Väärinkäytöksistä ei tietoa

”Nykyiset tiedot osoittavat, että riski on teoreettinen eikä kenenkään digitaalisen identiteetin väärinkäytöstä ole todisteita”, Peterkop kertoo. ”Kaikki ID-kortti ovat edelleen voimassa ja ryhdymme asianmukaisiin toimiin kansallisen digitaalisen ID-infrastruktuurin turvaamiseksi. Laittoman käytön estämiseksi pääsy Viron ID-kortin julkisen avaimen tietokantaan on estetty.”

Tietoturvauhka kohdistuu lähes 750 000 ID-korttiin, jotka on myönnetty lokakuusta 2014 lähtien (mukaan lukien e-kansalaisille myönnetyt digitaaliset ID:t).

Ennen 16.10.2014 myönnetyt ID-kortit käyttävät eri siruja. Vanhoissa siruissa ei samaa uhkaa ole todettu. Uhka ei myöskään kohdistu Mobile-ID järjestelmään.

Hyviä palveluja ja riskejä

”Viron digitaalinen yhteiskunta perustuu innovatiivisiin teknologioihin. Uudet teknologiat tarjoavat hyviä palveluja kansalaisille, mutta voivat myös aiheuttaa riskejä. Keskitymme havaitsemaan ja lieventämään niitä. Tämä konkreettinen tapaus on hyvä esimerkki siitä miten tieteellinen tutkimus voi selvittää ongelmat, jotka pitää ratkaista”,  Peterkop lopettaa.

Lähde: RIA

Tallinn Club

Tallinn Club