Kuumat

Baltian maiden autokanta uudistuu – Hölmölässä toisin

Tallinnassa näet liikenteessä luxus-luokan autoja, joista Suomessa nähdään vain märkiä päiväunia. Tämän mahdollistaa Virosta puuttuva autoverotus, jonka vaikutus kalliimpien hintaluokkien autojen myyntihintoihin on Suomessa olennainen.

Suomalaista autokantaa arvoalueelta Espoosta.

Suomalaista keskimääräistä autokantaa Tapiolan arvoalueelta Espoosta.

Suomessa, Virossa ja Slovakiassa on EU:n vanhin autokanta

Autovero otettiin Suomessa käyttöön 1. tammikuuta 1958 voimaan tulleella lailla. Lakia säädettäessä eduskunta ilmoitti ”edellyttävänsä, että vero on vain tilapäinen ja valtion senhetkisestä poikkeuksellisen kireästä rahatilanteesta johtuva ja että verosta pyritään luopumaan etenkin halvemman hintaluokan ajoneuvojen osalta heti, kun valtiontalous antaa siihen mahdollisuuden”.

tallinn-club-3_256

Klikkaa mainosta ja tutustu Tallinn Clubin ilmaisiin lahjoihin

50 vuodessa Suomen Valtion talous ei ole antanut mahdollisuuta purkaa tilapäistä autoveroa, sitä mukavaa lypsylehmää, sillä autoveron tuotto valtiolle on noin 900 miljoonaa euroa vuodessa.

Virossa autoveroa ei tällä hetkellä ole.

Virolainen autokanta Tallinnassa on uudempaa.

Virolaiset ajoivat suomalaisten ohi – Kuva: Tallinnan autokantaa

Tullin virkamiehet arpovat käytetyn auton autoveron määrän

Kun tuot EU-n alueelta käytetyn auton Suomeen, Tullin virkamiehet arpovat autollesi insinöörien kehittelemän algoritmin tuottaman kuvitteellisen arvon, välittämättä autosi todellisesta ostohinnasta. Tällä tavoin myös Suomessa myytävien käytettyjen autojen osto- ja myyntihinta saadaan pidettyä keinotekoisesti korkeana. Suomessa liikenneturvallisuus ei parene, eikä autokantakaan pääse nuortumaan.

Vain Suomessa – Virkamiehet päättävät maahantuonnin arvon

”Käytetyn auton autoveron määrään vaikuttavat sen ominaispiirteet kuten auton merkki, malli, CO2-päästöt sekä ajokilometrit, auton ikä ja varusteet. Käytetyt autot ovat käyttöhistorialtaan, kunnoltaan ja varusteiltaan yksilöllisiä. Tulli ei tee laskelmia autoveron määrästä etukäteen, sillä ajoneuvojen arvo elää jatkuvasti markkinoiden mukaan ja samankin automallin kohdalla vero voi vaihdella runsaasti edellä mainituista syistä. Autoverolaissa on myös säädetty, ettei Tulli anna ennakkoratkaisua verotusarvosta.” (Lähde Tulli)

Klikkaa mainosta ja tutustu Tallinn Clubin ilmaisiin lahjoihin

Klikkaa mainosta ja tutustu Tallinn Clubin ilmaisiin lahjoihin

Viron viranomaiset toimivat toisin. Viroon maahantuodun auto arvo määritellään kauppakirjan mukaan.  Virossa EU- maista tuodusta autosta yksityiskäyttöön maksetaan arvonlisävero. Virossa auton oikea arvo määritellään kuten muussakin maahantuonnissa; arvo on se, mitä autosta on maksettu, ei virkamiehen tekemä arvio.

Suomessa liikenteessä olevien autojen keski-ikä on 11,7 vuotta

Suomessa liikenteessä olevien autojen keski-ikä on 11,7 vuotta

Autojen keski-iät vuosina

Lähteet: Tulli, Wikipedia, European Environment Agency, Autoalan tiedotuskeskus

Tallinn Club

 

 

Tallinn Club